Bijzondere verhalen

Vienna Fay

Zomer 2019

Allereerst zal ik mezelf even voorstellen: mijn naam is Sanne en ik ben de mama van Vienna Fay. Doordat ik het help-syndroom & pre-eclampsie had, is Vienna met 30+2 dagen gehaald doormiddel van een spoedkeizersnede, ze was dus 10 weekjes te vroeg. De eerste periode met Vienna was erg pittig, eerst lag ze 6,5 week in het ziekenhuis. Ze heeft al veel meegemaakt in haar korte leventje en ook dit is best ingrijpend voor ons en haar geweest.

Bij thuiskomst was de pittige periode nog niet voorbij. Hoewel ze het super deed, heb ik ook vaak met haar huilend op de bank gezeten omdat ik gewoon simpelweg soms ook niet meer wist wat ik moest doen. Zelf was ik nog herstellende en zat ik totaal niet lekker in mijn vel en kwam eigenlijk bijna niet buiten, laat staan met een baby die eigenlijk niks of nauwelijks wat kon verdragen.

Waar ik heel erg tegen aanliep was dat Vienna erg snel overprikkeld was, veel last had van krampjes en spugen. Maar daarbij kwam ook nog eens dat madam zich heel erg kon overstrekken. Door over te gaan op andere voeding, heb ik het spugen aardig kunnen verhelpen. Verder zijn we bij een osteopaat geweest voor het overstrekken en dat heeft best goed geholpen, waardoor Vienna zich duidelijk minder ging overstrekken en dat haar voorkeurshouding ook weg was. Alleen had ik het idee dat ik gewoon meer kon doen om Vienna de goede weg op te helpen en dat ze zich meer zou ontspannen. Ik merkte dat water een hele erge ontspannende werking had op Vienna dus ging ze vaak mee onder de douche of lekker in de tummy.

Uiteindelijk vond ik via Instagram Newborn Spa in Almere, het leek wel of het zo moest zijn. Ik ben eerst gaan kijken wat het inhoudt en ben mezelf daarna een beetje erin gaan verdiepen wat hydrotherapie kan doen voor je kleintje. Uiteindelijk heb ik Sarita een berichtje gestuurd met mijn vraag of dit wellicht voor Vienna mogelijk zou zijn en dus ook waar ik tegen aanliep. Zij gaf aan dat dit een perfecte manier zou zijn om Vienna te kunnen helpen bij haar ongemakjes.

Het was eindelijk zover Vienna (4,5 maand oud) mocht voor het eerst gaan floaten. Gossie wat vond ik het spannend! Ik heb thuis wel een paar keer haar tas gecheckt of ik echt niks vergeten was, want het was toch een 2 uurtjes heen en terug.

Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Sarita, we mochten onze schoenen uit doen en doorlopen om Vienna een extra voedingsmomentje te geven. Hier is namelijk een mogelijkheid voor, het is een heel fijn en knus hoekje. Na het voeden hebben we Vienna rustig kunnen omkleden op een van de aankleedkussens, eigenlijk is alles aanwezig wat je nodig heb voor het floaten. Je krijgt een zwemluier en een MEGA schattig zwembroekje. Ook is er eventueel de mogelijkheid om je kleintje te wegen. Ik vond dit echt super leuk, zeker omdat het toen al even geleden was dat Vienna gewogen was…best spannend want ik was erg benieuwd naar wat ze was aangekomen . ze woog op dat moment een kleine 5300 gram, dus ze was goed bijgekomen. Na het wegen konden we gaan floaten.

Het aandoen van het bandje vond Vienna niet prettig maar eenmaal in het water ging het gewoon prima, echt wauw ! Ze bewoog en keek haar ogen uit. Vienna is namelijk een meisje wat alles graag in de gaten houdt. Toen ze al even in het water zat kreeg ze zuigbehoefte en honger. Ze begon best hard te huilen, maar gelukkig kon Sarita haar rustig krijgen, we hebben een beetje melk gegeven en uiteindelijk speentje. Ik voelde me op dat moment best opgelaten omdat ik even niet wist waar ik goed aan zou doen, maar ik ben blij dat Sarita er was om ook mij gerust te stellen. Maar voor de eerste keer deed ze het super goed want ze hield het namelijk 17 minuten vol! Ik was echt super trots op haar! Ook hield ze nog een stukje vol van de massage, uiteindelijk was het gewoon genoeg voor Vienna en hebben we haar uitgeteld en voldaan mee naar huis genomen. Ik heb toen nog met Sarita afgesproken dat we elkaar even zouden spreken hoe het is gegaan en hoe Vienna het deed. & IN EEN WOORD: WAUW !!! Vienna heeft heel erg rustig geslapen, was heel erg ontspannen en had duidelijk minder last van haar krampjes. Dus mijn antwoord op de vraag: merk je na een sessie al verschil? Voor ons is dat een duidelijke JA!

We zijn weer een tijdje verder Vienna is nu bijna 6 maanden & weegt ze bijna 6,5 kilo. Het premature heeft plaats gemaakt voor een echte baby! Vienna is zo positief veranderd. Ze lacht van oor tot oor (met voorkeur naar mannen), brabbelt graag, speelt graag en gunt iedereen echt haar mooiste lach. Het is gewoon een wereld van verschil, hoe ze eerst was en nu het is een super lief en makkelijk meisje.

Onlangs heeft Vienna haar tweede floatsessie gehad, god wat een mega verschil met de eerste keer. Ze heeft gelachen, gespetterd & heerlijk lopen kletsen. Je kon gewoon aan Vienna zien & merken dat ze er enorm van genoot en echt op haar best was, met als eindresultaat dat madam het gewoon 25 minuten vol hield!! Ze heeft zelfs de hele massage volgehouden, dit had ik nooit verwacht maar wel heel erg gehoopt. Het maakte mij ook emotioneel (die geweldige hormonen hé) puur omdat ik weet waar Vienna vandaan komt en dat ze dan zo goed doet, het heeft wel laten zien dat we gelukkig de juiste beslissing hebben genomen en dat wij Vienna echt hebben geholpen hiermee! Ik ben zo blij dat ik deze beslissing heb gemaakt toen, het heeft alleen maar geluksmomenten opgeleverd .

Dus lieve mama’s, ik kan mezelf heel goed voorstellen dat het een moeilijke stap is. Maar het is het dubbel en dwars waard!

Kenzy

28-08-2017
Een paar weken geleden belde de mama van Kenzy naar Newborn Spa. Kenzy is 11 maanden en heeft een hersenbeschadiging. Doordat Kenzy in de lengte kleiner van stuk is en nog niet kan staan is hydrotherapie en babymassage erg goed voor zijn motorische en fysieke ontwikkeling.

Om teveel prikkels te voorkomen hebben we een privé afspraak gepland. Kenzy kwam vrolijk binnen met mama en tante en accepteerde alles; de omgeving, het plaatsen van het drijfsysteem en het plaatsen in het bad. Het duurde een paar seconden tot toen hij doorhad wat mogelijk was.

Lachend draaide hij rondjes en was duidelijk echt blij. Ontspannen in het water en heerlijk trappelend heeft hij 25 min. gefloat! Daarna heeft mama hem nog gemasseerd. Het was voor iedereen een bijzondere ervaring.

Review mama van Vienna:

”Ik vond het vooraf heel erg spannend om ons pre-mature meisje te laten floaten, maar ik heb maar 1 woord: WAUW! Ze heeft er enorm van genoten en was daarna nog nooit zó ontspannen. Sarita, bedankt!”

Avery

01-12-2017
Avery is geboren met 27 weken en woog toen slechts 1230 gram. Nadat Avery 11 weken heeft doorgebracht in het ziekenhuis hebben zijn ouders vrijwel direct een afspraak gemaakt bij Newborn Spa.

Bij aankomst heeft hij rustig een flesje melk gedronken en zodra zijn kleine teentjes het water raakten zag je hoe ontspannen Avery was in het warme water.

Avery heeft zelfs 20 minuten gefloat en is daarna door papa heerlijk gemasseerd. Zeker voor premature baby’s is babymassage erg belangrijk. Hierdoor krijgen ze vaak trek, eten beter en slapen dieper waardoor ze goed kunnen groeien.

Tijdens de massage vielen zijn oogjes bijna dicht en eenmaal aangekleed sliep hij heerlijk diep!

Review ouders van Avery :
”Op 1 december hebben wij met onze zoon Avery een bezoek gebracht aan de Newborn Spa voor een floatsessie en een cursus babymassage. Avery is vier maanden oud maar geboren na een zwangerschapsduur van 28 weken. Hij heeft 11 weken op de neonatologie afdeling gelegen. We hebben erg uitgekeken naar ons uitstapje naar Newborn Spa en het heeft onze verwachtingen overtroffen. Avery genoot zichtbaar van het floaten en hield het langer vol dan verwacht. Ook de babymassage vond hij heerlijk en passen wij nog steeds toe. Wij hebben heel de dag een heerlijk ontspannen baby gehad. Wat ook erg fijn was is dat de eigenaresse veel wist over prematuriteit en baby gerelateerde klachten. Hierdoor hebben wij veel tips op kunnen doen. Ik kijk nog elke dag naar de filmpjes die we hebben gemaakt die dag en heb ze aan alle artsen en therapeuten die Avery begeleiden laten zien. Dit is echt een geweldige ervaring geweest na een stressvolle periode. We raden het ook echt aan iedereen aan en hopen zo snel mogelijk weer een keer terug te komen.”

 

Joël

Geschreven door de ouders van Joël :

”Joël heeft een ernstige metabole ziekte, door een tekort aan energie in zijn lichaamscellen kan zijn lichaam niet goed functioneren. Het gevolg daarvan is dat hij waarschijnlijk niet ouder zal worden dan 18 jaar. Dan wordt zijn lichaam te groot om alle organen nog van energie te voorzien.

Door deze ziekte heeft Joël bijna geen spierspanning en heeft hij daar geen controle over. Joël heeft een geestelijke leeftijd van 9 maanden en een lichamelijke leeftijd van 7 maanden. 

Door het floaten kon Joël vrij in het water bewegen, eerst moest hij alles even onderzoeken en daarna zagen wij hem genieten van de vrijheid die hij opeens had. In het bad is Joël gewichtloos en kon hij alle kanten op. In een zwembad binnen zwemmen doen wij niet omdat hij meer kans heeft om ziek worden. De massage die wij geleerd hebben gebruiken wij nu elke dag en dit is fijn voor Joël zijn spiertjes zodat deze lekker soepel blijven maar ook de aanraking vindt hij heerlijk. Wij zagen een heel ontspannen mannetje liggen dat echt genoot. 

Toen Joël in december was opgenomen in het ziekenhuis voor een virus gaf onze verpleegkundige de tip om eens op de site te kijken. Bij thuiskomst heb ik dit gelijk gedaan en heb ik een mail gestuurd met de vraag of het qua leeftijd nog mogelijk was. De volgende ochtend kreeg ik gelijk een telefoontje dat wij het mochten komen proberen en daar zijn wij nu heel erg blij mee, Joël had 20 minuten de vrijheid die wij hem zo gunnen”. 

Tevreden babies en ouders

Als cadeau gekregen van vrienden. Vorige maand ook al geweest samen met een andere vriendin, vandaag gaan we weer. Beide kinderen hebben er van genoten. Oprechte aandacht voor de baby’s en ouders. Erg schoon en hygiënisch!
Laxsajini Veth
Laxsajini Veth
08:39 06 Jan 19
Wij zijn hier 3 keer geweest met onze kleine man. Heel erg leuk en fijn. Ondanks dat hij in het bad gaan thuis niet leuk vond, vond hij dit wel fijn! Goede begeleiding en ook heel leuk om een massage te leren. Dit doen wij nog elke avond thuis voor het slapen! Bedankt!
tamara kops
tamara kops
13:23 05 Dec 18
Heerlijke middagje voor onze kleine. Goed haar rust kunnen pakken en weg zijn de krampjes. Einde van de dag heerlijk geslapen.🛁💦
Samet Keskin
Samet Keskin
17:15 24 Nov 18
Voor ons is het de 2de keer geweest dat we naar de newborn Spa zijn geweest en er gaan nog velen keren komen. We vinden het super leuk,hygiënisch en vriendelijk. Zijn heel erg leuk geholpen en er hangt een goede sfeer. Een voordeel is ook dat er een apart hoekje is om te voeden! Alles is aanwezig om het zo ontspannen mogelijk te maken, onze zoon vind het heerlijk en zwemt lekker in schoon gloor vrij water. Als hij uit gezwommen is dan geven we hem een heerlijke massage daarna valt hij op de terugweg in de auto al in slaap. Thuis nog even voeden en lekker ze bedje in helemaal tevreden zijn wij!!Liefs Erwin Iris & kyan
Erwin en Iris van der Harst
Erwin en Iris van der Harst
17:44 02 Sep 18
Ik kan dit echt iedereen aanraden. Tijdens mijn Zwangerschap had ik al besloten dit wil ik doen als ze geboren is. Maar wel met het idee het is een extra luxe dus we doen het een keertje. Maar tijdens de float kwam ik hier al van terug. Onze dochter die vaak erg onrustig was werd heel rustig tijdens de float en massage maar vooral ook thuis viel ze heerlijk in slaap. Dus we gingen gewoon nog een keertje. Het is een prachtige zaak tot in de puntjes afgewerkt met een hele mooie uitstraling. En een lieve meid die keihard werk en echt weet wat ze doet en waar ze over praat. Ik zou bijna een derde nemen om dit weer te mogen ervaren.
Richella Van Renswoude
Richella Van Renswoude
16:38 15 Sep 18
Wij zijn voor de 2e keer bij Newborn Babyspa geweest..de 1ste keer was het super spannend voor ons omdat onze dochter erg huilt als wij haar in bad doen..we waren bang dat we andere baby's er mee zouden storen..En buiten dat onze dochter slaapt in de nacht bijna niet,en heeft erg last van buik krampjes..alle reden om naar Babyspa te gaan dus..na de eerste keer zagen wij meteen verandering zodra wij haar in het badje deden! Super trots waren wij en Sartia heel erg dankbaar we besloten toen meteen al gauw een nieuwe afspraak te maken, dit keer heeft ze extra genoten van het floaten en was helemaal uitgeput ze heeft 22 min gefloat ..En daarna heerlijk massage gehad van mama..ze heeft genoten tijdens de massage met veel gelach op haar lieve gezichtje..zodra we haar in de maxicosi gedaan hadden viel ze gelijk in slaap...we hebben de babyspa Z E NNN verlaten...tot de volgende keer! Wij raden alle newborn baby's aan om te gaan floaten de baby geniet intens..En wij als ouders genieten ook mee!
Sarah U.
Sarah U.
19:51 03 Apr 19
Super tevreden over Newborn Spa! Geweldige service vanaf de aankoop tot levering. Wij konden de cadeaubon niet uitprinten heeft hierover contact gehad. De eigenaresse heeft ervoor gezorgd dat de cadeaubon die avond nog werd bezorgd. In 1 woord TOPSERVICE
Michelle Liem
Michelle Liem
14:25 14 May 19
2e keer bij newbornspa,leuke ervaring. Ik merkte na de eerste keer al dat haar voetjes meer gingen bewegen.Leuk dagje weg voor ons rn lekker ontspannen voor de kleine. 80 km rijden voor ons maar is het zeker waard.
Tamer Erarslan
Tamer Erarslan
14:48 23 Mar 19
Wat een heerlijk relaxte ervaring voor ons en de baby! Ze genoot en ook geleerd om de kleine te masseren. Prettige ontvangst en direct een ontspannen sfeer.
Jan van Brunschot
Jan van Brunschot
06:38 09 Mar 19
Vandaag zijn we er voor de tweede keer. Ze is inmiddels al 6 maanden!! Helaas de laatste keer voor Sara! Eerste keer enorm genoten, vandaag kan het alleen maar beter worden!!! Zeer tevreden!!! Aardig personeel, meedenkend en het is er super schoon!! Zeker een aanrader.
Cansu Senal
Cansu Senal
15:53 21 Feb 19

Happy Service Award

Newborn Spa heeft in 2018 het keurmerk “Oei ik groei Happy Service” ontvangen. Dit keurmerk wordt uitsluitend gegeven aan organisaties die bewezen hebben op een veilige en hygiënische manier bij te dragen aan een goede binding met het kind. En hier zijn wij natuurlijk heel erg trots op!

Reserveer hier nu eenvoudig online je afspraak.